Friday, March 12, 2010

Парламентът изслушва министри за оперативните програми

В заседание на Народното събрание на въпроси ще отговарят министрите Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов, Нона Караджова, Александър Цветков, Мирослав Найденов, Николай Младенов и Вежди Рашидов.

Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще отговори на питания относно:
  • политиката на министерството по поддържане на необходимия административен капацитет за управление и изпълнение на Оперативна програма "Транспорт"
  • проведена тръжна процедура по Оперативна програма "Транспорт"

Към министъра на земеделието Мирослав Найденов има отправени въпроси за:

  • изключително малката усвояемост на средствата, предвидени за агроекология - мярка 214 на Програмата за развитие на селските райони
  • критериите за оценка на проекти по мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" и мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" по Програмата за развитие на селските райони 2007 г. - 2013 г.
  • спазването на трудовото законодателство в Изпълнителна агенция по горите; създаването на стопанства на млади фермери по Програма за развитие на селските райони

Министърът на външните работи Николай Младенов ще отговоря на въпрос относно външната политика на България по повод конфликта в Близкия изток в контекста на доклада "Голдстоун".

Депутатите ще продължат работата си с дебати по промените в закона за електронните съобщения, а след това парламентът трябва да започне и обсъждането и гласуването на второ четене на проектозакона за генномодифицираните организми. Според последните промени в него се предвижда пълна забрана за отглеждането им у нас.

No comments:

Post a Comment